Ви є тут

Аналітика

24.04
24.04.2019

У січні-березні поточного року в Україні темпи падіння промислового виробництва дещо сповільнилися. Індекс промислового виробництва порівняно з відповідним показником І кварталу 2018 року склав 99,1%. 

При цьому, у останньому місяці кварталу по відношенню до березня минулого року промислове виробництво зросло на 2,1%, а порівняно із лютим ц. р. його темп склав 112,0%.

23.04
23.04.2019

Згідно з даними Держстату, у березні ц. р. за субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулися 175,5 тис. сімей, що на 25% менше, ніж роком раніше.

З початку поточного року такі звернення надійшли від 640,5 тис. домогосподарств, що становить близько 4% від усіх домогосподарств країни та на 2,0% більше ніж у січні-березні 2018 року. Переважна кількість звернень належала жителям міст – 54% від їх загальної кількості.

22.04
22.04.2019

Експрес-порівняння, здійснене Економічним дискусійним клубом засвідчує, що з початку квітня цінові тенденції на оптових ринках плодоовочевої продукції як в Україні, так і Польщі були різноспрямованими. Гуртові ціни на овочі внутрішнього виробництва минулорічного врожаю зростали, тоді як свіжа овочева продукція закритого ґрунту − подешевшала.

22.04
22.04.2019

За оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у 2018 році світовий видобуток водних живих ресурсів зріс на 2,1% до 178,8 млн. тонн. Також збільшився на 0,3 кг і середньорічний показник світового споживання риби і рибопродуктів та склав 20,7 кг на особу на рік, з яких 9,3 кг забезпечувалося за рахунок традиційного промислового рибальства, а 11,4 кг — за рахунок розвитку аквакультури.

18.04
18.04.2019

Економічний дискусійний клуб оприлюднює чергову публікацію з постійно діючої рубрики «Вартість мінімального продуктового кошика».

У березні 2019 року розрахункова середньомісячна вартість мінімального продуктового кошика (далі – МПК) становила:

для працездатної особи – 1 765 гривень, або 92% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення;

для особи, яка втратила працездатність – 1 433 гривні, або 96% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення.

17.04
17.04.2019

Економічний дискусійний клуб оприлюднює весняний огляд із щоквартальної рубрики «Споживчі ціни на основні види продуктів харчування в Україні та окремих країнах світу».

16.04
16.04.2019

За розрахунками ЕДК, у березні 2019 року приготування популярних українських страв вартувало:

борщу (каструля об’ємом 3,5−4 літра):

 з м’ясом – 107,64 гривні;

 без м’яса (пісного) – 31,11 гривні;

дерунів із сметаною (з розрахунку 20–25 штук) – 27,52 гривні;

вареників (з розрахунку 35–40 штук):

 з сиром – 78,18 гривні;

 з капустою – 41,82 гривні.

15.04
15.04.2019

Незважаючи на те, що у першому місяці весни 2019 року відбулося підвищення споживчих цін на більшу частину із переліку соціально чутливих продовольчих товарів, темпи такого зростання продовжують сповільнюватися

12.04
12.04.2019

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.04.2019.

10.04
10.04.2019

У І кварталі 2019 року в економіці країни хоч і зберігалися інфляційні процеси, проте порівняно з минулорічним періодом, їх темпи сповільнилися.    

Так, у І кварталі ц. р. індекс споживчих цін склав 102,4% (у І кв. 2018 року ІСЦ – 103,5%). 

Базовий індекс споживчих цін з початку року (березень/грудень) зафіксовано на рівні  101,7%.