Ви є тут

Аналітика

19.02
19.02.2018

Економічний дискусійний клуб  оприлюднює чергову публікацію з постійно діючої рубрики «Вартість мінімального продуктового кошика».

У січні 2018 року розрахункова середньомісячна вартість мінімального продуктового кошика (далі – МПК) становила:

  • для працездатної особи – 1524 гривні, або 87% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення;
  • для особи, яка втратила працездатність – 1216 гривень, або 89% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення.
15.02
15.02.2018

За розрахунками ЕДК, у січні 2018 року приготування популярних українських страв  вартувало:

борщу (каструля об’ємом 3,5−4 літра):

  •  з м’ясом – 89,03 гривні;
  •  без м’яса (пісного) – 18,75 гривні;

дерунів із сметаною (з розрахунку 20– 25 штук) – 21,92 гривні;

вареників (з розрахунку 35– 40 штук):

  •  з сиром – 71,30 гривні;
  •  з капустою – 22,53 гривні.
14.02
14.02.2018

Перший місяць нового 2018 року не став винятком із неприємної для українців довготривалої тенденції до зростання споживчих цін на переважну більшість соціально значущих продовольчих товарів.

14.02
14.02.2018

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.02.2018.

12.02
12.02.2018

Держстат опублікував дані щодо кількості громадян, які у 2017 році виїздили з України або в’їжджали до нас із-за кордону.

Так, протягом минулого року за кордон виїздило 26,4 млн. українців, що на 1,8 млн. осіб або на 7,2% більше, ніж у 2016 році.

09.02
09.02.2018

За даними моніторингу Економічного дискусійного клубу середня вартість мінімального кошика ліків (далі – МКЛ) у розрізі економічних районів країни знаходилася у межах: від 309 грн. у Подільському до 349 гривень у Центральному районі.

07.02
07.02.2018

За оцінками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) середньорічний показник світового споживання риби і рибопродуктів у 2017 році становитиме 20,3 кг на особу на рік, з яких 9,2 кг забезпечувалося за рахунок традиційного  промислового рибальства, а 11,1 кг — за рахунок розвитку аквакультури.

За розрахунками ЕДК, які ґрунтуються на аналізі попередніх звітних статистичних показників, у 2017 році в Україні споживання риби і рибопродуктів є майже вдвічі меншим, ніж середньосвітове і становить 10,7 кг на особу на рік, проте на 11% вище, ніж позаторік

06.02
06.02.2018

Міжнародною організацією World Justice Project опубліковано рейтингову оцінку дотримання принципів верховенства права в країнах світу, яка проводиться із застосуванням комбінованого показника – Індексу верховенства права 2017-2018 (The Rule of Law Index 2017-2018).

06.02
06.02.2018

За оперативними даними митної статистики, в Україні у 2017 році обсяг зовнішньоекономічної торгівлі аграрною продукцією склав 22,2 млрд. $, або зріс порівняно з попереднім роком на 14%. При цьому, обсяги імпорту збільшилися на 10% до 4,3 млрд.$, експорту – на 15% до 17,9 млрд.$, або перевищили імпорт у 4 рази.

За результатами минулого року сальдо зовнішньої торгівлі аграрною продукцією  залишалося позитивним та склало 13,6 млрд.$.

05.02
05.02.2018

Американським дослідницьким центром The Heritage Foundation у співпраці з The Wall Street Journal опубліковано щорічний рейтинг країн світу за рівнем економічної свободи – Індекс економічної свободи 2018 (Index of Economic Freedom 2018).