Ви є тут

Аналітика

26.06
26.06.2019

За результатами п’яти місяців поточного року промислове виробництво в Україні зросло, але не дуже оптимістично. Так, індекс промислового виробництва порівняно з відповідним показником січня-травня минулого року склав 100,9%. 

У цьогорічному травні по відношенню до травня минулого року промислове виробництво зросло на 1,6%, однак порівняно із квітнем ц. р. його темп знизився та становив 99,5%.

24.06
24.06.2019

Згідно з даними Держстату, у травні ц. р. за субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулися 1 416,1 тис. сімей, що на 43,9% більше, ніж роком раніше.

21.06
21.06.2019

Економічний дискусійний клуб сподівається, що нашим читачам буде цікаво знати, чи змогли у минулому році покращити фінансові результати своєї роботи підприємства України. 

19.06
19.06.2019

Експрес-порівняння, здійснене Економічним дискусійним клубом засвідчує, що протягом минулих двох тижнів цінові тенденції на українському та польському оптових ринках плодоовочевої продукції характеризувалися наступними тенденціями:

  • на гуртовому ринку «Столичний» середні оптові ціни на більшість ранніх, за якими здійснюється моніторинг, знизилися, або залишилися стабільними. Зокрема, більш, ніж удвічі подешевшали буряки та майже утричі − огірки тепличні. Ціни на яблука у останні тижні зберігають зростання. Натомість на ринку розширюється асортимент плодів та ягід. Ціни на черешню знизилися майже на 36%, проте полуниця, навпаки піднялася в ціні на 23%, що може свідчити про наближення завершення сезону цієї ягоди;
  • на гуртовому ринку «Броніше» спостерігалися цінові тенденції аналогічні українським. При цьому, діапазон зниження цін був вужчим порівняно із ринком «Столичний». Найбільше на польському оптовому ринку за минулі два тижні втратила в ціні картопля рання та огірки тепличні – 38% та 47% відповідно. Натомість черешня подорожчала майже на 13%, при зниженні цін на полуницю на 28%.
19.06
19.06.2019

Економічний дискусійний клуб оприлюднює чергову публікацію з постійно діючої рубрики «Вартість мінімального продуктового кошика».

У травні 2019 року розрахункова середньомісячна вартість мінімального продуктового кошика становила:

для працездатної особи – 1 787 гривень, або 93% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення;
для особи, яка втратила працездатність – 1 466 гривень, або 98% від рівня прожиткового мінімуму для цієї категорії населення.

18.06
18.06.2019

За розрахунками ЕДК[1], у травні 2019 року приготування популярних українських страв вартувало:

борщу (каструля об’ємом 3,5−4 літра):

  •  з м’ясом – 118,82 гривні;
  •  без м’яса (пісного) – 41,59 гривні;

дерунів із сметаною (з розрахунку 20 – 25 штук) – 31,87 гривні;

вареників (з розрахунку 35 – 40 штук):

  •  з сиром – 77,20 гривні;
  •  з капустою – 53,73 гривні.
14.06
14.06.2019

У травні 2019 року зафіксовано подорожчання більшості соціально значущих продуктів харчування. Проте, кількість позицій товарів, ціни на які упродовж місяця знизилися, також зросла.

Згідно із даними моніторингу, із переліку, що включає 23 види соціально важливих продуктів харчування у травні 2019 року споживчі ціни:

  • зросли − на 13 позицій («мінус» 4 позиції за місяць);
  • знизилися − на 10 позицій («плюс» 4 позиції).
10.06
10.06.2019

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.06.2019.

06.06
06.06.2019

За даними моніторингу Економічного дискусійного клубу, у червні поточного року вартість мінімального кошика ліків у розрізі економічних районів країни становила: від 390 грн. у Подільському та до 429 гривень у Центральному районі.

03.06
03.06.2019

Експрес-порівняння, здійснене Економічним дискусійним клубом засвідчує, що протягом минулих двох тижнів цінові тенденції на українському та польському оптових ринках плодоовочевої продукції характеризувалися наступними тенденціями[1]: