Ви є тут

Вартість Великоднього кошика у 2016 році

08.04.2016

Великдень – це найголовніше і найсвітліше православне свято України. Однією із традицій цього свята є освячення паски та яєць. Крім того, у святковому кошику, обов’язково мають бути м'ясо, сало, хрін та сіль.

Економічний дискусійний клуб порахував вартість цьогорічного Великоднього кошика для українців.

Насамперед паска. Як свідчить практика, щоб отримати одночасно найсмачнішу та найдешевшу паску необхідно її приготувати  власноруч. Попри економічні та гастрономічні вигоди, випікання паски наповнить ваш дім  теплом та затишком.

За нашими розрахунками,  вартість випікання паски у домашніх умовах за традиційним рецептом у цінах квітня ц. р. становитиме близько 30 гривень за виріб вагою 0,7 кг. Слід зауважити, що порівняно із минулорічними Великоднем вартість приготування паски практично не змінилася. У квітні минулого року приготування паски за аналогічним рецептом обходилося 29 грн. за 0,7 кг. Порівняно з минулим роком у поточному році подешевшали такі інгредієнти паски як борошно, яйця та цукор. Натомість подорожчали молоко та масло вершкове.

Ураховуючи, що паску ми «випекли» власноруч, загальна вартість Великоднього кошика з набором обов’язкових його складових становитиме близько 150 гривень. Не виключено, що у найближчі два тижні напередодні свята ціни на м’ясні вироби та яйця традиційно зростуть у межах 10−15%.