Ви є тут

продовольство

17.08
17.08.2017
Автор:
Модератор

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.08.2017.

14.08
14.08.2017
Автор:
Модератор

За інформацією ФАО, у липні 2017 року, як і у попередні 2 місяці, зафіксовано підвищення індексу цін на продовольство.

Так, середнє значення індексу цін на продовольство ФАО у липні ц. р. становило 179,1 пункти, що на 3,9 пункти (2,3%) вище показника червня та на 16,6 пункти (10,2%) перевищує рівень відповідного місяця минулого року, і є максимальним показником, починаючи з січня 2015 року.

11.08
11.08.2017
Автор:
Модератор

Відповідно до нещодавно здійсненної Економічним дискусійним клубом оцінки стану продовольчої безпеки в Україні за 2016 рік, частка витрат на харчування домогосподарств нашої країни перевищила 55% від усіх споживчих витрат, що у 4 − 5 разів вище аналогічного показника  у країнах Євросоюзу.

Чи насправді українці настільки перебувають у рабстві власних шлунків, що це спонукає їх до витрачання своїх коштів, переважно, у продовольчих магазинах та ресторанах?

08.08
08.08.2017
Автор:
Модератор

Економічний дискусійний клуб пропонує чергову публікацію щодо оцінки рівня продовольчої безпеки України у 2016 році

02.08
02.08.2017
Автор:
Модератор

У липні процес стрімкого зростання споживчих цін на переважну більшість соціально значущих продовольчих товарів, який можна було спостерігати декілька місяців поспіль, дещо пригальмував. 

За даними моніторингу Держстату, у другому місяці літа споживчі ціни знизилися на 10 із 23 позицій продовольчих товарів із переліку, що підлягає моніторингу (у червні – лише на 4 позиції).

Найбільш відчутно для українського споживача подешевшала овочева група, яйця та гречка.

17.07
17.07.2017
Автор:
Модератор

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.07.2017.

13.07
13.07.2017
Автор:
Модератор

За інформацією ФАО, у червні 2017 року зафіксовано підвищення індексу цін на продовольство.

04.07
04.07.2017
Автор:
Модератор

Літо – період, коли зазвичай, під впливом сезонних факторів та часткової переорієнтації раціону населення на споживання плодоовочевої продукції, роздрібні ціни на основні види продуктів харчування стабілізуються. Проте, перший літній місяць поточного року став винятком із цього тренду. За даними Держстату, у червні зафіксовано ріст цін, подекуди безпрецедентний, на 19 позицій із 23 соціально значущих продовольчих товарів із переліку, що підлягає моніторингу. 

Беззаперечними лідерами цінового зростання у червні були овочі, яйця та м’ясо і м’ясопродукти.

16.06
16.06.2017
Автор:
Модератор

Економічний дискусійний клуб оприлюднює уточнені баланси попиту і пропозиції основних видів продовольчих ресурсів станом на 01.06.2017.

01.06
01.06.2017
Автор:
Модератор

На внутрішньому ринку у травні 2017 року зберігалася тенденція попереднього місяця до активного росту цін на переважну більшість продуктів харчування із переліку соціально значущих товарів, що підлягає моніторингу Держстатом.